Játék közben fulladt bele a kukoricába a gyermek

Az édesanyja szerint játék közben merült el és fulladt bele a fia a szemes kukoricába a baranyai Somberek egy mezőgazdasági cégének telephelyén. Édesapja egy markolóval próbálta kimenteni.

hirdetés

A véméndi és a mohácsi tűzoltók az eltűnését követően mintegy tíz perc után találtak rá a gyermekre, ők, majd a mentők egy órán át próbálták újraéleszteni, de nem jártak sikerrel. A cég telephelyén több tonna morzsolt kukorica volt hegyekbe halmozva.

kukorica1

Szerdán a telephely irodájában égő teamécses jelezte a keddi tragédiát. Deniel emlékére gyújtották az alkalmazottak, akik nem akartak nyilatkozni a történtekről. Denielért szerda délelőtt több mint tíz percen át harangoztak a falu katolikus templomában. A fiú családja a pszichológust várta, amikor nyilatkoztak lapunknak.

kukorica2

– Eddig még sosem játszottak arra, a férjem is ott volt, mert éppen kukoricát vitt a telepre. Szólt neki, hogy húzza fel a kabátját, és menjen haza, mert esteledik. Deniel mondta, hogy rendben csak még egy utolsót csúszik a kukoricadombról. Ez lett a veszte – mondta lapunknak könnyes szemmel a fiú anyukája, Csiki Andrea. – A férjem rögtön beugrott az ott álló markolóba, azzal próbálta keresni, de nem találta a tengernyi kukorica között – tette hozzá az anyuka. Végül tűzoltók emelték ki a fiú holttestét, de nem sikerült újraéleszteniük.

– Tele volt a légcsöve kukoricával, biztos levegőért kapkodott szegénykém – mondta zokogva az édesanya.

A rendőrség a haláleset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálja.