Kettős tragédia: megszólalt az özvegy

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Arnold Károly (62) és felesége minden nap kiment oda, ahol fiuk 9 éve meghalt motorbalesetben. Teljesen összetört a feleség, miután szeme láttára gázolták halálra férjét is. 

hirdetés

Talán az ország legnagyobb út menti síremléke van azon a helyen, ahol 2007-ben életét vesztette ifj. Arnold Károly (28). A szülők a mai napig nem tudták feldolgozni fiúk halálát, ezért évről évre egyre nagyobbra építették a síremléket. Rendszeresen jártak ide, szinte minden nap életüket kockáztatva keltek át a száguldó autók között. A síremlék egy autósok számára nehezen belátható hegyoldali kanyarban van. A szalagkorlátok között gyalogosan tilos közlekedni, és itt nem is számít senki gyalogosra. Az apa ezen a helyen próbált múlt hétfőn délután átszaladni, de nem élte túl.

gázolás
A rendőrség vizsgálja a tragédia körülményeit

– Most már igazán egyedül vagyok, a fiam után a férjem is itthagyott. Nehéz most bármit is mondanom, szemem láttára gázolták halálra a férjem, amit még nem tudok feldolgozni – mondta zokogva lapunknak telefonon a férfi felesége, Arnold Károlyné.

arnold karoly es felesege eva
Fiukat siratták évekig. Az asszony teljesen összetört, miután férje is elhunyt

Fia egy másik motoros miatt halt meg ugyanitt 9 éve, a vétkes száguldozó fedélzeti kamerája rögzítette a balesetet. A férfi 4 év börtönt kapott.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Gyermekükhöz mentek mindig

Az érintett emlékhellyel korábban több problémája is volt a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nek, ezért a család saját költségén vállalta egy szalagkorlát megépítését, hogy az eltakarja, és így ne zavarja a közlekedőket. Egyébként a legtöbb emlékhely létrehozójának kiléte nem ismert a közút számára, vagyis többségében engedély nélkül létesítenek emlékhelyeket a halálos közúti balesetek helyszínein.