Kézigránátok, lőfegyver és némi kábítószer

Robbanóanyaggal vagy robbantószerrel visszaélés, lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés és kábítószer birtoklása miatt hallgatták ki gyanúsítottként a 45 éves férfit a pécsi rendőrök – olvasható a Police.hu-n.

A Pécsi Rendőrkapitányság nyomozói a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeinek segítségével március 23-án Nyugotszenterzsébet külterületén fogtak el egy 45 éves helyi férfit, mivel felmerült annak a gyanúja, hogy engedély nélkül tartott lőfegyver van a birtokában.

A rendőrök a férfi házában kutatást tartottak, ahol két kézigránátot, egy lőfegyvert, lőszereket, valamint 16 tő kábítószergyanús növényt és közel 3,5 kilogramm kábítószergyanús növényi származékot foglaltak le.

A férfival szemben alkalmazott kábítószer-gyorsteszt pozitív eredményt mutatott. A rendőrök elfogták, előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki. Ellene robbanóanyaggal vagy robbantószerrel visszaélés, lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés és kábítószer birtoklása miatt nyomoz a Pécsi Rendőrkapitányság.

A férfival szemben a Kaposvári Törvényszék korábban elfogatóparancsot bocsátott ki, ezért kihallgatását követően átszállították a büntetés-végrehajtási intézetbe.