Kigyulladt egy ház Pécsen és egy Siklóson is

Flames from the Valley Fire cover a hillside along Highway 29 in Lower Lake, California September 13, 2015. The swiftly spreading wildfire destroyed hundreds of homes and forced thousands of residents to flee as it roared unchecked through the northern California village of Middletown and nearby communities, fire officials said on Sunday. REUTERS/Noah Berger TPX IMAGES OF THE DAY - RTSYTT

Két lakóépület is kigyulladt csütörtökön reggel Baranya megyében – közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság.

hirdetés

Pécsen a Gyár utcában álló épülethez nagy erőkkel érkeztek ki a megyeszékhely hivatásos tűzoltói, mert teljes terjedelmében ég egy kétszintes, körülbelül százötven négyzetméter alapterületű családi ház tetőszerkezete.

A tűzhöz nagy erőkkel érkeztek ki a megyeszékhely hivatásos tűzoltói, akik négy vízsugárral kezdték meg a lángok oltását.

Siklóson egy nyolcvan négyzetméteres családi ház tetőszerkezete ég a Zombori utcában. A siklósi hivatásos tűzoltók két lakót menekítettek ki az épületből. A tűz a ház melléképületének tetejére is átterjedt. Az egységek két vízsugárral kezdték oltani a lángokat és egy gázpalackot is kihoztak az épületből.