Gyermeket ütött-vert, hogy elvegye pár száz forintját

A Pécsi Járásbíróság június 7-én egy hónapra elrendelte O. A. gyanúsított letartóztatását rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt.

hirdetés

A bíróság közlése szerint a gyanúsított férfi június 4-én a délutáni órákban egy komlói társasház lépcsőházában bántalmazott egy kiskorút azért, hogy a táskáját elvegye. A bántalmazás során a kiskorút lökdöste, rugdosta, fojtogatta és testszerte ütlegelte, melynek következtében a kiskorúnak nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek. A verésnek az vetett véget, hogy valakik észrevették az esetet. A gyanúsított a sértett zsebéből kiesett 305 forint összértékű aprópénzt elvette.

A fenti cselekményeket a gyanúsított – aki korábban már 5 alkalommal volt büntetve – feltételes szabadságra bocsátás tartama alatt követte el, emelte ki a bíróság.

A bíróság szükségesnek találta a gyanúsított letartóztatásának elrendelését, mivel a bűncselekmény tárgyi súlyára tekintettel megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, továbbá a bizonyítást veszélyeztetné, illetve mivel a gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, különös visszaeső, így esetében a bűnismétlés veszélye is reális.

Hirdetés