Kiszabadult a börtönből, majd nőnapkor rabolt ki egy nőt

A Pécsi Járási Ügyészség rablás bűntette miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki utcán rabolt ki egy nőt.

hirdetés

Tavaly nőnapkor, március 8-án reggel egy férfi Pécsett egy rendelőintézetnél észrevett egy nőt, aki munkába ment, majd úgy döntött, hogy megszerzi válltáskáját. A férfi követni kezdte, majd futva megközelítette, és amikor mellé ért, megragadta a táskáját.

A nő a hóna alá szorította a táskáját, a férfi azonban olyan erővel húzta és rángatta a
táskát, hogy attól a nő a földre esett, de a táskát továbbra sem engedte el. A férfi a földön fekvő sértett fölé lépett, ismét megragadta a táskát, majd azt fogva nagy erővel rángatni kezdte a földön fekvő sértettet, aki emiatt többször a járdának ütődött. A rángatás során a férfi a nőt métereken keresztül vonszolta a földön.

Az áldozat a rángatás miatt elengedte a táskát, mellyel az elkövető elfutott. A bántalmazás következtében több bordája is eltört a nőnek, és zúzódásokat is szenvedett, mely sérülések 6-8 hét alatt gyógyultak meg.

A vádlottat korábban ugyanilyen jellegű bűncselekmények miatt több mint 6 év börtönre ítélték, a büntetéséből a bűncselekmény elkövetése előtt nem sokkal szabadult.

Az elkövető előzetes letartóztatásban van. A vádlott cselekménye többek között a rablás, súlyos testi sértés bűntettének megállapítására alkalmas, mely bűncselekmények közül a legsúlyosabb büntetési tétele 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztés.

hirdetés
Hirdetés