Lőszerek, golyóálló mellényes rendőrök a 66-os úton

Pécs határában, a Komló felé vezető úton két férfit és két nőt fogtak, akik a bejelentő szerint fegyverrel fenyegették meg. A rendőrök nyolc rendőrautóval érkeztek golyóálló mellényben, fegyvert azonban nem találtak, a rendőrautó motorháztetején azonban lőszereket látott olvasónk. 

hirdetés

Olvasónk lett figyelmes a különös készültségre Pécs határában, ahol a rendőrök egy fekete Volkswagen Passat utasait hallgatják ki éppen, akiket lehet, hogy leszorítottak az útról. Egy rendőrautó motorháztetején a kihallgatás során AK–47-es fegyverhez használható 7.62-es lőszerek és egy tár is található.

11:45 frissítve: a rendőrség kiadta a hivatalos közleményt

A rendőrség hivatalos közleménye szerint egy férfi tett bejelentést szerdán reggel, hogy Pécsett, a Komlói úton közlekedett autójával, majd egy közúti jelzőlámpához érve közte és egy másik autóban utazó két férfi és két nő között egy korábbi közlekedési vita miatt nézeteltérés alakult ki. Állítása szerint fegyvert fogtak rá, meg akarták állítani, majd üldözőbe vették, a rendőrök azonban nem találtak fegyvert.

A rendőrök a 66-os számú úton Pécs határában feltartóztatták a járművet, majd fokozott biztonsági intézkedések bevezetésével kiszállították az autóban utazó két férfit és két nőt. A rendőrök a bejelentésben megfogalmazott fegyverre utaló információk miatt kényszerítő eszközt alkalmaztak, megbilincselték őket.

A ruházat és járműátvizsgálás során a rendőrök megállapították, hogy az autóban utazóknál fegyver vagy annak utánzata nem volt. Az eset körülményeinek tisztázása jelenleg folyamatban van.