Lekapcsolták a pécsi Don Juant

A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészég üzletszerűen elkövetett csalás miatt emelt vádat egy pécsi férfi ellen, aki a gyanú szerint szerelmet ígérve csalt ki pénzt nőktől. Az amorózó visszaesőnek számít.

hirdetés

A hatóság szerint a férfi internetes társkeresőn ismerkedett nőkkel, ám nem azért, hogy komoly kapcsolatot alakítson ki velük, hanem egészen másért.

A pécsi Don Juan 2016-ban egyszerre három hölggyel tartotta a kapcsolatot, úgy, hogy azok egymásról nem tudtak. A nők viszont a hatóság szerint mind szerelmesek voltak belé, ezt pedig a vádlott ki is használta, különböző összegeket kért tőlük kölcsön, illetve hitelszerződésekkel – amelyeket a hölgyek saját nevükre kötöttek – különböző műszaki cikkeket vásároltatott.

Így jutott hozzá mobiltelefonokhoz, televíziókészülékekhez, amiket aztán eladott. Sőt, az egyik asszonytól még az ékszereit is kölcsönkérte, hogy azokat zálogba adhassa, a másiktól pedig ellopott néhány ékszert. A férfi a nőktől 500-900 ezer forint összeget csalt ki – közölte a Baranya Megyei Főügyészség.

A vádhatóság szerint a férfi korábban is ugyanezt csinálta, amiért el is ítélték, tehát visszaesőnek számít. A vádlott akár öt év börtönt is kaphat, ha a bíróság elítéli.