A Pécsi Járásbíróság 1 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte azt a férfit, aki összeveszett az egyik pécsi helyi járatú busz sofőrével, majd a buszt is megrongálta. 

A vádirat szerint többszörösen büntetett előéletű vádlott férfi 2017 márciusában Pécsett egy helyi járatú autóbuszra szállt fel és leült a csuklós busz forgózsámolya mögött található ülésre. Az autóbuszvezető felszólította, hogy fáradjon előre és mutassa be a bérletét vagy a menetjegyét.

A férfi erre nem reagált. A buszsofőr hátrament hozzá, mire a vádlott szitkozódni kezdett és megfenyegette a buszsofőrt, aki ekkor felszólította, hogy szálljon le. A vádlott ezután fenyegetően elindult a buszt vezető férfi felé, akinek megragadta a karját, ezért a sofőr megfogta a vádlott ruháját.

Miután a vádlott lehiggadt, a sértett visszaindult a vezetőfülkébe, a vádlott azonban követte és folyamatosan szidalmazta, majd hátulról leköpte, ezután leszállt az autóbuszról. Ekkor több alkalommal belerúgott a busz oldalába, ököllel megütötte a visszapillantó tükröt, majd elfutott a helyszínről.

Az autóbuszvezető közfeladatot ellátó személy, akit a vádlott az eljárása alatt bántalmazott és akadályozott.

A Pécsi Járásbíróság a vádlottat közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt 1 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte és 2 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

A terhelt a büntetés kétharmad részének kitöltését követően bocsátható feltételes szabadságra.

Az ítélet jogerős.

Hirdetés