Lelőttek egy rendőrt Győr közelében

Szerda reggel egy idős férfi tüzet nyitott két rendőrre a Győr-Moson-Sopron megyei Bőnyben, az MTI úgy értesült, hogy a meglőtt rendőr meghalt. A hatóságok egyelőre nem adtak hivatalos tájékoztatást az esetről.

hirdetés

FRISSÍTVE (15.10)

Egy 76 éves férfi lőtt le egy rendőrt Bőnyben szerda reggel – pontosította a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója a sajtóban megjelent információkat győri sajtótájékoztatóján.

Hajdu János elmondta: nyolc óra után néhány perccel érkezett a TEK központi ügyeletére bejelentés sérült rendőrökről és tűzharcról, és a győri egység fél kilenc után nem sokkal érkezett a bőnyi címre.

A rendőrökre támadó férfit egy lövés érte a testén. A TEK sürgősségi orvosai stabilizálták az állapotát, majd átadták a mentőknek – közölte.

KORÁBBAN ÍRTUK:

 

Meg nem erősített információk szerint két rendőrre is rálőtt valaki reggel 07.30 körül, az MTI úgy tudja, hogy az egyikük fejlövést kapott és belehalt sérüléseibe.

Mentőhelikopterrel vittek egy másik áldozatot Győrbe, állítólag mellkassérüléssel. Erről azonban ellentmondásosak a hírek, az M1 tudósítója szerint ugyanis a mentőhelikopter üresen érkezett meg a kórházhoz.

Az M1 tudósítója úgy, hogy a combsérüléses tettest szállító mentőautó rendőri felvezetéssel indult el Bőnyből a győri kórházba. A győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház orvosigazgatója, Oláh Attila arról tájékoztatta a távirati irodát, hogy a 74 éves elkövetőt kórházba vitték, most műtik.

Falubeliek az MTI munkatársának azt mondták, egy idős férfi házát vették körül a rendőrök.

Sajtóinformációk szerint a feltételezett elkövető 74 éves, évekkel ezelőtt elvesztette az egyik gyermekét, azóta komoly problémái vannak. A reggeli órákban összeveszett a feleségével, ehhez hívták ki a rendőröket. Mivel a hatóság tisztában volt azzal, hogy az idős férfi fegyverrel rendelkezik a TEK is a helyszínre érkezett.

A településen lezárták az összes bevezetőutat.

Az MTI tudósítója a helyszínen azt látta, hogy több tucat rendőr és a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai körbe vesznek egy családi házat. A rendőrök közül többen golyóálló mellényt viselnek, és mesterlövészek is készültségben vannak. A helyszínen van a megyei rendőrfőkapitány is.

Az MTI-t a megyei rendőrség a Központi Nyomozó Főügyészséghez irányította, ahol egyelőre nem adtak tájékoztatást. A TEK szintén nem közölt semmit sem az MTI-vel.