Letartóztatással zárulhat a Pék sori baltás incidens

Egy nap alatt elfogták a rendőrök azt a két pécsi férfit, akik szóváltásba keveredtek egy harmadikkal, majd utána iramodva baltával verték be az ablakát, és egy ott lakó férfit is leütöttek. Életveszélyt okozó testi sértés miatt nyomoz ellenük a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság.

hirdetés

A rendőrökhöz 2019. június 9-én este érkezett bejelentés, hogy Pécsett, a Pék soron két férfi komoly szóváltásba keveredett egy harmadikkal. A vita sajnos odáig fajult, hogy az egyik férfi magához vett egy baltát, majd társával megpróbáltak bemenni a vitapartnerük után a házba, amelynek ajtaját időközben belülről bezárták.

Nem adták fel: a baltát magánál tartó férfi az ajtót betörte. Ennek zajára viszont felébredt egy, a házban alvó 38 éves férfi, aki elindult az ajtó felé. A támadó behatolt a házba, majd a baltával megütötte a felé közeledő férfit, aki az ütéstől összeesett. Ezután az elkövetők elmenekültek a helyszínről.

A mentők a sérültet súlyos, életveszélyes sérüléssel szállították kórházba.

A rendőrök már június 10-én délelőtt Pécsett, a Zsolnay úton elfogták, majd előállították a bűncselekménnyel gyanúsítható két férfit, akiket ezután kihallgattak, és őrizetbe vettek.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a 26 éves pécsi férfi, valamint 27 éves szintén helyi társa ellen életveszélyt okozó testi sértés miatt nyomoz.

A rendőrök előterjesztést tesznek a gyanúsítottak letartóztatására.