Letartóztatták a 2,5 kiló kokainnal a hátán bukó motorost

A Pécsi Járásbíróság május 26-án egy hónapra elrendelte T.N. gyanúsított letartóztatását különös visszaesőként, jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklás bűntettének megalapozott gyanúja miatt. A nem mindennapi esetről korábban mi is írtunk.

A vádirat szerint a gyanúsított május 23-án kora délután Pécs külterületén balesetet szenvedett.

A mentőszolgálat a balesetben súlyosan megsérült gyanúsítottat a nála lévő hátizsákkal együtt beszállította egy pécsi kórházba. A betegellátók el akarták tenni a férfi holmiját, de közben észrevették a táskában található két, zacskóba csomagolt, összesen 2,5 kiló fehér port tartalmazó tömböt.

A nyomozás során megállapították, hogy a csomagban található fehér por kokain.

A gyanúsított büntetett előéletű, korábban a bíróság kábítószer-kereskedelem bűntette miatt tíz év fegyházra ítélte.

A bíróság a letartóztatás elrendelésének indoklásában kifejtette, hogy a bűncselekmény tárgyi súlyára, a nyomozás kezdeti szakaszára, a gyanúsított különös visszaesői személyi minőségre, valamint arra is figyelemmel, hogy a bűncselekményt feltételes szabadságra bocsátása alatt követte el, alaposan tartani lehet attól, hogy – szabadlábon hagyása esetén – megszökne, elrejtőzne, a bizonyítást veszélyeztetné, valamint az eljárás tárgyát képező bűncselekményt folytatná vagy szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el – áll a vádiratban.

A fenti indokok alapján a bíróság szükségesnek és indokoltnak találta a gyanúsított letartóztatásának elrendelését.

A bíróság határozata végleges.

A képek forrása Police.hu

Hirdetés