Loptak, amit értek: pénzt, cigit, autót

A nyomozás eddigi adatai szerint alapos a gyanú arra, hogy egy mohácsi nő és férfi pénzt, sportcipőt és cigarettát is loptak a sértettektől, valakit sikerült kétszer is meglopniuk. 

hirdetés

A Pécsi Járásbíróság május 24-én elrendelte annak a mohácsi nőnek és mohácsi férfinak az előzetes letartóztatását, egyikük a nyomozás eddigi adatai szerint május elsején egy mohácsi téren, a padon alvó sértett nadrágjából kivette annak cigarettáját és pénztárcáját 10.890 forinttal, majd a helyszínről távozott. Később, május 7-én, a nyílt utcán, egy másik sértett kezéből kivette annak 3.000 forintot tartalmazó pénztárcáját és elszaladt. Május 19-én a Mohácsi Ifjúsági Centrum öltözőjéből egy harmadik sértett mobiltelefonját és az abban található kártyákat tulajdonította el, majd azokat eladta. A telefon és a kártyák értéke 34.000 forint volt.

A gyanúsított férfi április 19-én egy rokona lakóingatlanába behatolva, eltulajdonította annak 12.900 forint értékű sportcipőjét.

A gyanúsítottak május 13-án éjjel bemásztak egy mohácsi családi ház udvarára, majd onnan a csukott, de nem zárt ajtón keresztül bementek a sértett ingatlanába, ahonnan eltulajdonították a sértett 67.000 forint értékű laptopját, pénztárcáját 130.000 forint készpénzzel, okmányaival, bankkártyáival, majd elmenekültek. Mindezek után, a két gyanúsított május 20-án együtt szórakozott a későbbi sértettel, a buli után pedig az alvó sértett ruházatának zsebéből eltulajdonították a pénztárcáját 10.000 forinttal, és személygépkocsijának indítókulcsát, majd a személygépkocsijával a helyszínről eltávoztak.

Mindkét vádlott büntetett előéletű, a gyanúsított nő különös visszaeső, büntetőeljárás hatálya alatt követte el a cselekményeket, a gyanúsított férfi pedig felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt. Munkahellyel, jövedelemmel egyikük sem rendelkezik. Alaposan feltehető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén megszöknének, elrejtőznének, a sértettek, a még ki nem hallgatott tanúk befolyásolásával, tárgyi bizonyítási eszközök elrejtésével veszélyeztetnék a bizonyítást, illetve újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményeket követnének el.