Macedón embercsempészt fogtak el hajnalban Magyarbólynál

Magyarbólyban állították meg a rendőrök a migránsokat szállító személygépkocsit.

A rendőrök február 27-én hajnalban egy szerb honosságú személygépkocsit, illetve annak utasait ellenőrizték Magyarbólyban. Az egyenruhások megállapították, hogy a járművet vezető 57 éves észak-macedón férfi öt, magukat szír és jemeni állampolgárnak valló személyt akart jogellenesen külföldre juttatni. A migránsok nem rendelkeztek a schengeni tagállamokba történő beutazáshoz és tartózkodáshoz szükséges okmányokkal, továbbá sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni.

A rendőrök a gépjárművet lefoglalták, majd a sofőrt előállították a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol embercsempészés elkövetése miatt indítanak ellene büntetőeljárást.

Ugyanezen a napon 3 óra 25 perckor Magyarbóly és Kislippó között kettő illegális migránst tartóztattak fel a rendőrök. Az egyik férfi szír, a másik pedig jemeni állampolgárnak vallotta magát, de a Magyarbólyban elfogott migránsokhoz hasonlóan sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. Velük szemben az intézkedések szintén folyamatban vannak.