Már nem unokáznak a bűnözők

A Pécsi Törvényszék tájékoztatása szerint a Pécsi Járásbíróság 2016. június 7. napján meghosszabbította két férfi és egy nő gyanúsított előzetes letartóztatását nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt 2016. szeptember 12. napjáig.

hirdetés

A hatóság szerint a nyomozás során rendelkezésre álló adatok alapján a három terhelt megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy Pécs város területén az éjszakai órákban telefonon felhívták az idős sértetteket és azok hozzátartozójának kiadva magukat közúti balesetre hivatkozva pénzt, illetve ékszereket csaltak ki tőlük.

Így a gyanúsítottak a nyomozás eddigi adatai szerint legalább kilenc sértettnek mindösszesen 4 390 000 forint kárt okoztak.

A bűncselekmények kiemelt tárgyi súlyára tekintettel a gyanúsítottak szökésétől, elrejtőzésétől lehet tartani, illetve a bűncselekmény jellegére figyelemmel feltehető, hogy szabadlábra kerülésük esetén a tanúk befolyásolásával, tárgyi bizonyítékok eltüntetésével veszélyeztetnék a büntetőeljárás sikerét, valamint az elkövetés sorozat jellege miatt esetleg újabb bűncselekményeket követnének el.