Másfél milliót lopott egy komlói étteremből a „speciális bűnismétlő”

A Pécsi Járásbíróság június 19-én egy hónapra elrendelte B. J. letartóztatását nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt.

hirdetés

A rendelkezésére álló adatok szerint a gyanúsított férfi 2019. június 14-én 3.15 és 4 óra között kitörte egy komlói étterem teraszajtajának üvegét, az étterembe behatolt és ott kutatott, majd a pult fiókjában elzárt pénztárcát magával vitte a benne lévő másfél millió forint készpénzzel együtt. A rongálással okozott kár körülbelül 80 ezer forint.

A nyomozó hatóság a fenti cselekmény elkövetése miatt indult büntetőügyhöz további öt büntetőügyet egyesített, amelyek kétrendbeli lopás vétsége kísérletének, egyrendbeli lopás bűntettének, kétrendbeli rongálás vétségének és négyrendbeli autólopás bűntettének – melyből háromrendbeli kísérlet – megalapozott gyanúja miatt vannak folyamatban.

A betörést és lopást a büntetett előéletű, „speciális bűnismétlő” férfi az ellene zaklatás és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő büntetőeljárás hatálya alatt követte el.

A gyanúsított a cselekmény elkövetését követően a hatóságok elől elrejtőzött, többek között ezért a bíróság szerint megalapozottan lehet attól tartani, hogy szabadlábon hagyása esetén megszökne vagy elrejtőzne. Arra is megalapozottan lehet következtetni, hogy szabadlábon hagyása esetén a gyanúsított a tanúk megfélemlítésével, befolyásolásával vagy tárgyi bizonyítási eszköz elrejtésével, megsemmisítésével a bizonyítást veszélyeztetné. A fenti indokok alapján a bíróság szükségesnek és indokoltnak találta a gyanúsított letartóztatását.

A gyanúsított szabadlábra helyezés végett fellebbezést jelentett be a végzés ellen, az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított védője az ülésen nem jelent meg, így a bíróság határozata nem végleges.

Hirdetés