Meghalt az elütött biciklis, nem álltak meg segíteni

Halálos közúti baleset gondatlan okozása és segítségnyújtás elmulasztása miatt emelt vádat az ügyészség egy biciklis tavalyi halála kapcsán.

hirdetés

Az ügyészség közlése szerint a két férfi 2016 októberében az egyik este 8 óra körül Kórós községből közlekedett Szaporca irányába. A gépkocsivezető az autót 70 km/h sebességgel vezette, azonban az autóval indokolatlanul áttért a menetirány szerinti baloldalra, mikor vele szemben közlekedett a sértett kerékpárjával.

A gépkocsivezető vészfékezést hajtott végre, azonban így is, mintegy 50 km/h sebességgel, elütötte a sértettet, aki az úttest melletti árokba esett. A két férfi a gépkocsival megállt, azonban nem nyújtottak segítséget a baleset során sérülést szenvedett kerékpárosnak, a balesetről nem értesítették a mentőket, rendőrséget, hanem továbbhajtottak és otthonukba távoztak.

A sértett halála a baleset következtében néhány percen belül beállt, ezért életének megmentésére akkor sem lett volna lehetőség, ha azonnal szakszerű ellátásban részesül. A gépkocsi vezetőjének cselekménye halálos közúti baleset gondatlan okozása, valamint segítségnyújtás elmulasztása, míg utasának a segítségnyújtás elmulasztása volt, mely bűncselekmények közül a legsúlyosabb büntetési tétel 1-5 évig terjedő szabadságvesztés, közölte az ügyészség.