Meglopták a vak utcazenészt is

A Citrom utca más lenne nélküle

Már a második utcazenészt lopták meg az elmúlt két hét alatt Pécsen. A Színház téri harmonikás után most a látássérült gitáros az áldozat. Kozma János az Irgalmasok és a Citrom utca sarkáról lehet ismerős.

hirdetés

A zenész nem látta, hogy meglopják, viszont egy éles szemű rendőr igen. A rendőrségi közleménye szerint egy szolgálaton kívüli pécsi rendőr éppen a belvárosban járt, amikor egy férfi pénzt vett ki a vak utcai zenész edényéből. A tolvaj rögtön sietőre fogta, de pechére a rendőrfőhadnagy a futva menekülő nyomába eredt, akit néhány száz méteren belül utolért és a járőrök kiérkezéséig a helyszínen visszatartotta.

A Citrom utca más lenne nélküle
A Citrom utca más lenne nélküle

Kozma Jánosról tavaly írtunk, amikor egy ismeretlen felhívására gyűjtés indult a Facebookon, hogy saját otthonba költözhessenek. János 16 éve Lentiből költözött Pécsre, hogy itt szociális munkásnak tanuljon. A gyógymasszőr végzettséggel is rendelkező férfi korábban már rengeteg helyen zenélt. Pécsen viszont valami megfogta, ezért sem állt tovább. Így hát zenész maradt, méghozzá az utcán.

  • Benjámin Kurilla

    Eléggé gyakran látom. Szerintem szépen énekel! Remélem megkapja a magáét a tahó, aki meglopta.