Megütötte, rugdosta, kirabolta – előzetesbe került

A Pécsi Járásbíróság 2017. március 28-án elrendelte egy pécsi férfi előzetes letartóztatását egy hónapra, rablás bűntettének alapos gyanúja miatt, közölte a Pécsi Törvényszék.

hirdetés

A nyomozás eddigi adatai szerint 2016. március 26-án, a hajnali órákban a sértett egy pécsi ház előtt található buszmegállóban szóba elegyedett a gyanúsítottal, aki azt ígérte, hogy szerez neki nőt, mert azzal foglalkozik. A beszélgetés során szóváltás alakult ki a gyanúsított és a sértett között, mert a vádlott több alkalommal kért a sértettől cigarettát. A sértett közölte a vádlottal, hogy már nincs szüksége nőre, hazamegy.

A gyanúsított ekkor elkezdte lökdösni a sértettet, aki mobiltelefonján a 112 hívószámon segítséget kért. Amikor a vádlott látta, hogy a sértett a rendőrséget hívja, kicsit eltávolodott a sértettől, aki ekkor tájékoztatta a rendőrséget, hogy a konfliktus megszűnt, nincs szüksége segítségre és elrakta a telefonját.

Amikor a gyanúsított látta, hogy a sértett a rendőri intézkedést lemondta, hátulról, nagy erővel fejbe ütötte a sértettet, aki az ütéstől a földre esett, majd a gyanúsított rugdosta, és a ruhájába benyúlva eltulajdonította a mobiltelefonját, a pénztárcáját okirataival, bankkártyájával, egészségkártyájával. Ezt követően a vádlott egy arra járó gépkocsit leintett, abba beült és eltávozott a helyszínről.

A sértett egy közeli telefonfülkéből értesítette a rendőrséget a történtekről. A gyanúsítottat rövid időn belül elfogták, a sértettől eltulajdonított dolgokat nála megtalálták.

A jelentős tárgyi súlyú bűncselekmény gyanújára figyelemmel alaposan tartani lehet attól, hogy a büntetett előéletű gyanúsított szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne, a sértett befolyásolásával, megfélemlítésével veszélyeztetné a bizonyítást, illetve újabb bűncselekményeket követne el, közölte a bíróság.

A határozat ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be.