Megverte és lelökte a lépcsőről anyja beteg élettársát egy pécsi férfi

A Pécsi Törvényszék április 27-én megtartott előkészítő ülésen P.O. vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt 2 év 6 hónap börtönre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A vádirat szerint a vádlott férfi évek óta élt együtt édesanyjával és a sértett férfival Pécsett. A vádlott italozott, korábban részegen többször bántalmazta édesanyját és annak élettársát, a sértettet is.

hirdetés

Az 59 éves sértett férfinak krónikus betegsége miatt megromlott az egészségi állapota, alsó végtagi fájdalma miatt járni csak bottal tudott, így is legfeljebb ötven méter megtételére volt képes.

2019. július 25-én délután a vádlott és a sértett együtt italoztak, boroztak. A vádlott az italtól azonban agresszívvá vált, fogott egy baltát és azzal többször belevágott a ház falába, ajtajába, valamint a hűtőszekrénybe is. Rövid idő elteltével a férfi megtámadta anyja élettársát, bottal jobb könyökén megütötte, majd ököllel arcon vágta, végül meglökte, aki így legurult a lépcsőn – áll a vádiratban.

A bűncselekmény elkövetése után a vádlott elment, a rendőrséget az esti órákban hazaérkező édesanyja értesítette. A bántalmazás következtében a sértett életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Az ítélet nem jogerős.

hirdetés

Hirdetés