Nagyon kellett volna a szárítógép Csabának

Hamis munkáltatói igazolással próbált hitelt felvenni egy elektronikai cikkeket forgalmazó cégnél egy komlói férfi. Most csalás és hamis magánokirat felhasználás vétségének gyanúja miatt indítottak ellene nyomozást.

2017. március 22-én hamis munkáltatói igazolást nyújtott be egy vakmerő komlói egy elektronikai eszközöket forgalmazó cégnél annak érdekében, hogy ott áruhitelt kapjon egy szárítógépre.

A rendőrségen a hamis munkáltatói igazoláson szereplő vállalkozás ügyvezetője tett feljelentést, mivel K. Csaba kölcsönével kapcsolatban a hitelező bank bizony több alkalommal jelezte, hogy nem érkeztek meg a törlesztőrészletek. A férfi gyanúsítotti kihallgatásán a bűncselekmény elkövetését elismerte, és elmondta, hogy már a szerződéskötéskor eldöntötte, hogy nem fogja visszafizetni a kölcsönt, csak a hitelkártyán lévő pénzt akarta elkölteni.

A férfi ügyében folytatott nyomozást a Pécsi Rendőrkapitányság a napokban befejezte, és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek.