Napelemekkel bizniszelt a gerdei férfi

A városi napelem-park

112 napelemre kötött szerződést a 46 éves férfi az áramszolgáltatóval, biztosítást kötött rájuk, majd eladta őket egy magánszemélynek. Lopásnak álcázva a dolgot feljelentést is tett, de a nyomozás végül lebuktatta. 

hirdetés

Sikkasztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja és más bűncselekmények miatt nyomozott a Szigetvári Rendőrkapitányság az ellen a 46 éves gerdei férfi ellen, aki napelemek vásárlására kötött szerződést az áramszolgáltatóval, majd miután felszerelte őket, egy magánszemélynek értékesítette a napelemek többségét. A férfi 2016. október 7-én tett feljelentésében azt mondta, hogy házába ismeretlenek törtek be, és onnan 7,5 millió forint mellett 112 napelemet is elloptak. A nyomozás során azonban kiderült, hogy valójában eladta az áramszolgáltatótól tulajdonát képező napelemeket egy 55 éves pécsi férfinak.

A gyanúsított ráadásul nagy összegű biztosítást is kötött a napelemekre azért, hogy hamis feljelentésével nagyobb összeghez jusson. A biztosítási összeget azonban már nem tudta felvenni, mert a rendőrök időközben elfogták.

A gyanúsított ügyében folytatott nyomozást a rendőrség a napokban befejezte, és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek. ​