Két részeg lopott meg egy pécsi férfit

Döntött a Pécsi Járásbíróság annak a két pécsi férfinek az ügyében, akik tavaly márciusban egy éjjel-nappalinál követni kezdtek egy férfit, majd harmincezer forint készpénzt loptak el tőle. A karját hátrafeszítették, és arcon is ütötték. Négy, illetve öt év börtönt kaptak érte a visszaesők.

hirdetés

Az egyik vádlottat 4 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és 4 év közügyek gyakorlásától eltiltásra, a másik vádlottat – mint különös visszaesőt – 5 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és 5 év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélte a Pécsi Járásbíróság.

A többszörösen büntetett előéletű, ittas vádlottak tavaly március 30-án 22 óra körül Pécsett, egy éjjel-nappali üzletben figyeltek fel arra, hogy a sértett férfi nagyobb összegű készpénzt tart magánál. Követni kezdték, majd egy téren az egyik hátulról megragadta a sértett mindkét karját és azokat hátrafeszítette, miközben társa megütötte, majd kifosztotta a férfi zsebeit. A pénztárcájában talált 30.000 forint készpénzt ellopták, majd elfutottak.