Négy évet kapott az erőszakoskodó

Az eset még tavaly nyáron történt, amikor egy férfi a Pécshez közeli kis kertek között elhelyezkedő földes úton támadt rá áldozatára. 

hirdetés

A nő már hazafelé tartott, amikor a férfi követni kezdte őt, majd mikor mellé ért megragadta a nyakát, a földre rántotta, majd dulakodni kezdtek.

A férfi igyekezett a nőt lefogni, ráfeküdni, száját is befogta. Eközben a férfi arra utalt, hogy szándékában áll közösülni vele.

A nőnek azonban sikerült a férfi szorításából kiszabadulnia, azonban elmenekülni nem tudott, mert megsérült a lába. A férfi ekkor újra megragadta az asszonyt, aki egy szatyorral arcon csapta őt, majd elmenekült. A bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló súlyos, többszörös töréses sérülést szenvedett a lábán.

A Pécsi Járásbíróság május 5-én hirdetett ítéletet. S.B. vádlottat szexuális erőszak bűntettének kísérlete és testi sértés bűntette miatt 4 év börtönre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosabb büntetés, a vádlott és védője részben felmentés, illetve a büntetés enyhítése érdekében jelentettek be fellebbezést, így a határozat nem jogerős.

(Kiemelt képünk illusztráció!)