Az elmúlt 24 órában négy esetben is pozitív értéket mutatott az alkoholszonda Baranyában.

hirdetés
Uránia Mozi

Szentlőrincen, az Attila utcában igazoltattak a rendőrök egy személygépkocsival közlekedő férfit augusztus 7-én 11 órakor. A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív eredményt mutatott, ezért a rendőrök előállították további mintavételre.

Ugyanezen a napon 13 óra 50 perckor Harkányból, az Alkotmány utcából érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy egy kismotorral közlekedő férfi elesett. A balesetet szenvedő férfi ugyan nem sérült meg, de az alkoholszonda pozitív eredményt mutatott, ezért a rendőrök őt is előállították a rendőrségre.

Szintén augusztus 7-én, 20 óra 40 perckor Pécsett, a Csend utcában ellenőriztek a rendőrök egy gépkocsivezetőt, akivel szemben szintén felmerült az ittasság gyanúja, így ő sem autózhatott tovább.

Alig 20 perccel később a pécsi Buzsáki Imre utcában igazoltattak a rendőrök egy segédmotor-kerékpárral közlekedő férfit, akinél szintén pozitív értéket mutatott a alkoholszonda, ezért a rendőrök őt is előállították a rendőrségre.

A négy férfi ellen – vezetői engedélyük elvétele mellett – járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a rendőrség.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét a közúti közlekedési szabályok betartására, amely szerint járművet az vezethet, aki vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt nem áll, és szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol. Magyarországon zéró tolerancia van érvényben, ezért aki ittas állapotban gépi meghajtású járművet vezet, azzal szemben – a gépjárművezető szervezetében lévő alkohol mennyiségétől függően – 30 000 forinttól 100 000 forintig terjedő közigazgatási bírság szabható ki, vagy akár a vezetői engedély elvételére és büntetőeljárás indítására is sor kerülhet.