Három időst is brutálisan megvert az agresszív pécsi hajléktalan

A Pécsi Törvényszék közlése szerint egy hónapra letartóztatják azt a pécsi hajléktalant, aki három idős embert vert meg brutálisan a napokban. 

hirdetés
Uránia Mozi

A Pécsi Járásbíróság július 1-jén elrendelte egy pécsi hajléktalan férfi letartóztatását egy hónapra, idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett testi sértés bűntette, kétrendbeli rongálás vétsége és kétrendbeli garázdaság vétsége alapos gyanúja miatt. A nyomozás eddigi adatai szerint 2019. június 27-én délután Pécs belvárosában a gyanúsított minden előzmény nélkül kétszer megütött egy idős férfit. Ezután átment az utca másik oldalára, majd szitkozódva futni kezdett. Ezt látva egy nő az ott parkoló gépkocsijába menekült. A gyanúsított minden ott parkoló autóra ráütött, kettőt meg is rongált. A gépkocsikban összesen mintegy 270.000 forint kár keletkezett.

A gyanúsított ezt követően tovább haladt a belvárosban, ahol belekötött két idősebb, padon ücsörgő hölgybe is. Egyiküket minden előzmény nélkül előbb közepesen, majd arcát nagy erővel megrúgta. Az idős hölgynek ettől eltört az állkapcsa. A sértett nő a második rúgástól hanyatt esett, a gyanúsított ekkor a másik nőt is megrúgta egyszer. Egy férfi a sértettek segítségére sietett, mire a hajléktalan elfutott.

A gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, e cselekményeit is több felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt követte el. Alaposan tartani lehet attól, hogy szabadlábon hagyása esetén az eljárás során elérhetetlenné válna, megszökne, illetve az eljárásban részt vevő egyéb személyek befolyásolásával, megfélemlítésével veszélyeztetné a bizonyítást, illetve újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményeket követne el.

A bíróság végzését az ügyész, a gyanúsított és védője is tudomásul vették, így az végleges.

hirdetés
Uránia Mozi