A nagy pécsi szalonna-gate: megszüntették a nyomozást

Hiába nyomozott hónapok óta a rendőrség, nem találtak bizonyítékot a vesztegetéssel gyanúsított két NAV-alkalmazottal szemben, ezért lezárták az ügyet. A bizonyítékot, vagyis a szalonnát, nem sikerült megtalálni. A gyanúsítottak kártérítési pert indítanak.

hirdetés

Mivel a nyomozás adatai alapján nem állapítható meg bűncselekmény és az eljárás folytatásáról sem várható eredmény, a nyomozást megszüntetem – ez áll abban a hivatalos levélben, amit a gyanúsítottak is megkaptak.

Korábban ugyanis azzal gyanúsítottak meg két NAV-os ellenőrt, hogy egy hentes rendszeresen füstöltáru-termékeket juttatott mindkettejüknek, akik cserébe előre jelezték, hogy mikor mennek ellenőrizni. Azonban a rendőrök nem találtak minderre bizonyítékot.

– Nyilvánvaló volt, hogy senki sem vesztegetett senkit – mondta lapunknak megkönnyebbülten az egyik gyanúsított, aki korábbi nyilatkozatában beszélt az ügyről.

szalonna
Minden bajok okozója

Mint mondta, egy munkahelyi stresszkezelési tréningen került konfliktusba főnöke barátjával, később fedett nyomozót állítottak rá, aki megpróbált bizalmába férkőzni.

A NAV-os állítása szerint egy pécsi edzőteremben környékezte meg őt a nyomozó, az edzések alkalmával barátkozott a férfival, előbb személyes dolgokról beszélgettek,  majd amikor „megtudta”, hogy hol dolgozik, már az üzletről is beszélt neki, igyekezett olyan szorosra fűzni vele a kapcsolatot, amennyire csak lehetett. A férfi szerint ekkor kínálta fel neki az együttműködést, hogy szivárogtasson ki bizalmas információkat számára. A NAV-os elutasította az ajánlatot, nem teljesítette a kérteket, majd kerülte a személyes találkozást.

Ezek után keverték bele a szalonnás ügybe – állítja, hozzátéve: a meghurcoltatás miatt kártérítési pert indít.

Úgy tudjuk, egy másik NAV-alkalmazottal szemben indult nyomozás összefügg a szalonna-üggyel, a feljelentő ellen vizsgálódnak. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság azt közölte, tavaly december 27-én nyomozást rendeltek el hivatali visszaélés gyanúja miatt az adóhatóság egy munkatársával szemben. Az eljárás részleteiről a nyomozás érdekeire való tekintettel azonban nem nyilatkoztak.

  • Pál Új

    Fejétől bűzlik a nav?

    Korrupció, bűnsegédlet elhallgatás,bizalomvesztés,bűnpártolás ,politikai nyomásgyakorlás NVSZ..lehallgatás Titkos ügynök beépülése egy civil magánszemély mellé ? Minek ? Azért mert nem szimpatikus ? Mi van itt.Csikágó?