Válságos a fejbe lőtt csecsemő állapota

old
22 éves apa a lakásukban nem kellő körültekintéssel rakta le töltött légpuskáját

Fejbe lőttek egy 11 hónapos csecsemőt a Baranya megyei Oldon. Az esetről egyelőre annyit tudni, hogy a kicsit előbb a siklósi kórházba szállították, majd mentőhelikopterrel vitték Pécsre, ahol jelenleg is küzdenek az életéért.

hirdetés

FRISSÍTVE (OKTÓBER 17., 10.55)

Intenzív osztályon ápolják azt a 11 hónapos csecsemőt, akit az apja sebesített meg légpuskával vasárnap a Baranya megyei Oldon. A gyermek állapota válságos – közölte a pécsi gyermekgyógyászati klinika igazgatója hétfőn az MTI érdeklődésére.

Decsi Tamás orvosprofesszor elmondta: a csecsemőt mentőhelikopterrel szállították vasárnap a pécsi klinikára, ahol aznap idegsebészeti beavatkozást végeztek el rajta. A műtétet követően a kisgyermek a gyermekklinika intenzív osztályára került, lélegeztetést igényel. Állapota súlyos, válságos – tette hozzá.


 

A Pécsi Újság.hu értesülései szerint a rendőrséget  vasárnap dél körül értesítették arról, hogy egy csecsemőt kritikus állapotban szállítottak a siklósi kórházba, akit – feltehetőleg légpuska által okozott – lőtt sérülést ért.

old3
Ebben a házban történt a tragédia 

Popovics Dejan, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság (BMRFK) szóvivője az eset kapcsán annyit közölt: a kisgyereket egy oldi családi házban érte a sérülés. Az eset körülményeit – köztük, hogy milyen fegyverből érte a lövés a gyermeket – a rendőrég jelenleg is vizsgálja.

 FRISSÍTVE – a 22 éves apa lőtte fejbe gyermekét  

Hivatalos információk szerint a gyermeket 12 óra körül érte a lövés a fején. A 11 hónapos babát először Siklósra, majd Pécsre szállították a Gyermekklinikára, állapota kritikus. A rendőrök a helyszínen megállapították, hogy a 22 éves helybéli férfi a lakásukban nem kellő körültekintéssel rakta le töltött légpuskáját, véletlenül elsütötte azt, és így eltalálta 11 hónapos kisfiát. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság az eset kapcsán a férfi ellen gondatlanságból elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés miatt indított büntetőeljárást.

A tragédiát követően a szomszédba futottak
A helyiek beszámolója szerint a 11 hónapos kisfiúval a tragédiát követően átfutottak a szomszédba, ahol azonnal autóba ültek vele és elvitték az ügyeletre Siklósra. A siklósi orvos látta, hogy nagy a baj és értesítette a mentőket. Ezután érkezett meg a mentőhelikopter a babához. A gyerek homlokán vérzett erősen.