Nyolcszor riasztották a tűzoltókat a hétvégén

A Baranya megyei tűzoltókat nyolc esetben riasztották a hétvégén – közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság. Az összesítés szerint négy tűzeset, három műszaki mentés és egy téves jelzés a hétvége mérlege.

hirdetés

Tűzesetek

Szombaton délután Kétújfalu egyik házában fatüzelésű fűtőberendezésben történt tűzrakást követően a füst szabadon beáramlott a padlásra, a tűz szerencsére a kéményből nem terjedt tovább. Az eset során személyi sérülés nem történt, kár nem keletkezett.

Vasárnap Nyugotszenterzsébeten családi ház kéményében égett korom, az égés miatt a kémény közvetlen közelében lévő 2 db tetőléc beizzott. Az egység kiérkezéséig a tüzelő berendezésből az éghető anyagot a lakók, míg a szigetvári tűzoltók a kéményben lévő égő részeket távolították el. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség, de a kéményhasználatot meg kellett tiltani, mivel azt évek óta nem ellenőrizték.

Szombaton délután a Lauber Dezső Sportcsarnok előterében kukoricakészítő gép gyulladt ki, a tüzet a tulajdonosa az egység kiérkezéséig porral oltó készülékkel eloltotta. A tűz az érintett területről nem terjedt át máshová. Szintén délután a Siklósi út egyik virágüzletének külső pavilonjára épített reflektor gyulladt ki, az egység kiérkezése előtt az eladó a tüzet porral oltó segítségével eloltotta. Személyi sérülés nem történt.

Műszaki mentések

Péntek délután Bicsérden holttest kiemelésében segédkezett a Pécs/2-es szer.

Vasárnap hajnalban Pécsen, az Ifjúság útja és Pacsirta u. kereszteződésében egy személygépkocsi a kereszteződésben megcsúszott, és az útszéli fának ütközött, de személyi sérülés szerencsére nem történt.

Szintén vasárnap reggel Komló egyik társasházában egy idős hölgyhöz való bejutást biztosították a lánglovagok, akik kihúzós létrán át az erkély nyílászárójának kinyitásával hatoltak be a lakásba.

Téves jelzés

Pécsudvard Dózsa György utcájában kerti hulladékégetés szabályszerű oltását végezte a Pécs/1-es szer. A tűz mást nem veszélyeztetett, máshova nem terjedt át.