Ömlött a víz egy harmadik emeleti pécsi lakásban

Nem unatkoztak a megyei lánglovagjai az elmúlt 24 órában, három jelentősebb káresethez is riasztották őket.

hirdetés

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság tájékoztatása szerint kedden a reggeli órákban kigyulladt egy motorvonat a pécsudvardi vasútállomáson. A lángok a két kocsiból álló szerelvény utolsó kocsijában csaptak fel. A tűz a motortérben keletkezett, amelyet a mozdonyvezető két porral oltó készülékkel eloltott. Az utasokat eközben átszállították az első kocsiba, amely rövid időn belül tovább indult. A tűzoltók átvizsgálták a szerelvényt, de további izzást, füstölést már nem tapasztaltak. Az eset miatt a vasúti közlekedésben nem volt fennakadás.

Hosszúhetényben lerakódott korom gyulladt meg egy családi ház kéményében. A tűzoltók egy vízsugárral, kívülről kezdték meg a kémény hűtését, a kazánból kiszedték az éghető anyagokat, majd az izzó részeket az égéstermék elvezető tisztító nyílásán keresztül távolították el. A kémény felülvizsgálatáig nem használhatják azt a lakók. Az eset körülményeit a pécsi katasztrófavédelmi kirendeltség hatósági osztálya vizsgálja majd.

Szerda hajnalban riasztották a pécsi beavatkozókat egy kertvárosi társasházhoz, ahol egy harmadik emeleti lakásból folyt a víz. A lakásban nem tartózkodott senki, ezért a tűzoltók létrával jutottak fel a harmadik emeletig, ahol az erkélyajtót betörve jutottak be az ingatlanba. A fürdőszobában a mosógép csatlakozója hibásodott meg, amelyet a beavatkozók elzártak. A leázás négy lakást érintett, amelyekben felül kell majd vizsgáltatni az elektromos hálózatot.