Őrületes dráma egy pécsi szervizúton

A Pécsi Járásbíróság január 22-i tárgyalásán F. A. vádlottat közúti veszélyeztetés és segítségnyújtás elmulasztásának bűntettében bűnösnek mondta ki, ezért 1 év 6 hónap börtönre és 100 ezer forint pénzbüntetésre ítélte, valamint 1 év 2 hónapra a közúti járművezetéstől eltiltotta. A bíróság a szabadságvesztés végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztette.

A bíróság szerint a vádlott férfi és a sértett nő korábban kapcsolatban voltak. 2018. augusztus 4-én éjjel egy pécsi szervizúton találkoztak, hogy a kapcsolatukból származó tárgyakat visszaadják egymásnak.

A férfi egy tehergépkocsival ment a találkozóra. Hamarosan szóváltásba kerültek a nővel, majd a vezetőülésből, egy üvegezett – 9 darabos – képkerettel arcon vágta a nőt, aki az ijedtségtől és a fájdalomtól térdre esett.

A férfi ekkor elindult a teherautóval, melynek nyitott ajtaján, a jobb első ülésről kiesett egy tévé és összetört. Ráadásul a készülék kábele beakadt a kocsiba, melyet maga után kezdett húzni. A nő ekkor felállt, a jármű után ment, és az ablakon keresztül benyúlva megfogta a kormányt, és felszólította a férfit, hogy szálljon ki.

Ő persze nem szállt ki, azt mondta a nőnek, hogy „takarodjon onnan”, majd teljes gázzal elindult. De a nő közben fogta a kormányt, és a kocsi mellett futott – a jármű még az útpadkára is felhajtott –, miután már nem tudta magát tartani, nagyjából két lépcsőháznyi távolság megtétele után arccal az aszfaltra esett. A férfi továbbhajtott, aztán rövid idő múlva mégis visszament a helyszínre.

A nő a történtek során koponyaalapi törést, jobboldali kulcscsonttörést, zúzódásokat, nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett.

Az ítélet jogerős.

A fentiekkel összefüggésben a sértett nővel szemben is büntetőeljárás indul közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt, ezért őt a Pécsi Járásbíróság megrovásban részesítette, amellyel a bíróság helytelenítette tettét, és felszólította, hogy a jövőben tartózkodjon a bűncselekmény elkövetésétől.

Kiemelt képünk illusztráció.