Pécsen is lopták a katalizátorokat – rajtavesztettek

Szekszárdról, Dombóvárról és Paksról is érkezett bejelentés 2016 novemberében arról, hogy ismeretlen elkövetők több személykocsiról tulajdonítottak el katalizátort. A nyomozás eredményeként a rendőrök azonosították a feltételezett elkövetőket, akik az ország egész területén követtek el katalizátor-lopásokat.

hirdetés

A Tolna megyei rendőrök, valamint a Készenléti Rendőrség munkatársai 2017. március 4-én hajnalban Budapesten tetten érték és elfogták a feltételezett elkövetőket, egy 26 éves szerb, valamint egy 27 éves szerb-horvát kettős állampolgárságú személyt. Az intézkedés során a rendőrök bűncselekményekből származó eszközöket, valamint egy eltulajdonított katalizátort is lefoglaltak. A nyomozók az elkövetőket gyanúsítottként hallgatták ki, melynek során részleges beismerő vallomást tettek. Mindkét férfit őrizetbe vették, majd a bíróság elrendelte előzetes letartóztatásukat.

A nyomozás adatai alapján a két férfi 72 rendbeli bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható, a bűncselekményekkel okozott kár mintegy 15 millió forint. Korábban lapunk is beszámolt a pécsi bűnesetekről.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya most azt közölte: a nyomozást befejezte, az ügy iratait vádemelési javaslattal az ügyészségnek a napokban átadták.