Pécsváradi iskolájában is gyászolják az öngyilkos ámokfutót

Fekete zászló leng és pislákoló mécsesek jelzik a pécsváradi II. Béla szakiskolában a csütörtöki tragédiát. Tanárok és diákon is értetlenül állnak a fiú tette előtt, akinek rögtönzött emlékhelyet hoztak létre az iskola aulájában.

hirdetés

A 18 éves bonyhádi fiatalember valóságos ámokfutást rendezett csütörtökön hajnalban az M7-es autópálya mentén. Négy benzinkútra támadt rá, három helyen lövöldözött, majd végzett magával.

iskola5-OB

Tanárok és diákok mécsesekkel emlékeztek a rendészeti szakos diák fekete fehér fotója előtt. A fiút mindenki jól ismerte, álmukban sem gondolták volna, hogy vele ez megtörténhet.

– Csendes, normális, jó fej srácnak ismertem meg, nem volt vele semmi gond – mondta egyik lányismerőse. – Rendőrnek vagy katonának  készült, nem látszott rajta, hogy valami problémája lenne – mondta egy másik diák.

A diákok szűkszavúak, megkérték őket, hogy ne nyilatkozzanak a sajtónak. Az iskola igazgatója fekete ruhában gyászolja a bonyhádi fiút, hiába kérdeztük, nem kívánt nyilatkozni.

A rendőrség közlése szerint március 16-án hajnalban az M7-es autópálya Pest megyei és Fejér megyei szakaszán egy fiatal férfi több üzemanyagtöltő állomásra bement. Minden esetben fegyverrel fenyegette meg az ott tartózkodó eladót, több esetben lövést is leadott és a bevétel átadását követelte. Miután a pénzt megkapta, elmenekült a helyszínről. A férfi menekülése során Székesfehérvár közigazgatási területén, a 63-as számú főút és a 8-as számú főút kereszteződésében található körforgalomban balesetet szenvedett, majd öngyilkosságot követett el.