Rabszolgasors: nő vásárolt nőket

Az utakon veszélyesebb

150 ezer forintért vásárolt meg egy szentlőrinci nő két társával egy nőt 2019 januárjában, akit aztán külföldre vittek prostituáltnak. 2019. június 11-én reggel kapták el a 48 éves nőt a rendőrök. 

hirdetés

A lakásán fogták el a zsaruk június 11-én reggel azt a 48 éves szentlőrinci nőt, aki a gyanú szerint 2019 januárjában megvásárolt egy nőt annak érdekében, hogy külföldre szállíttassa, és ott szexuális munkát végezzen.

A „megvásárolt” nőt egy 40 éves tótújfalusi férfi és társa – egy 33 éves drávasztárai nő – 2019 januárjában gépkocsival Szentlőrincre szállította, ahol őt 150 ezer forintért eladták egy 48 éves helyi nőnek azért, hogy aztán később külföldre szállítsák, majd ott alkalmi légyottokat szervezzenek neki.

A nyomozás során az is kiderült, hogy a „madám” februárban további két nőt is megvett, illetve ezen felül egy nőt külföldön szexuális munkavégzésre kényszerített.

A férfit és 33 éves társát még májusban elfogták a rendőrök, kihallgatták őket gyanúsítottként, mindketten szabadlábon védekezhetnek. A június 11-én elfogott 48 éves nőt szintén gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók, majd őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.

A rendőrök a vagyonbiztosítás keretében lefoglaltak több autót, készpénzt, ékszereket, valamint három bankkártyát is.

Mindhárom gyanúsított ellen emberkereskedelem, a kerítőnő ellen pedig szexuális kényszerítés elkövetése miatt is nyomoz a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság.

Hirdetés