Rács mögött a kertvárosi trafikrabló

Egy hónapra elrendelte a bíróság a trafikrabló letartóztatását, aki augusztus 8-án vitt el mintegy 200-250 ezer forintot egy pécsi dohányboltból. A rendőrök két órán belül elfogták a tettest.

hirdetés

A Pécsi Járásbíróság 2019. augusztus 10-én egy hónapra elrendelte V.P. gyanúsított letartóztatását fegyveresen elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt.

A rendelkezésére álló adatok szerint a gyanúsított fiatal férfi 2019. augusztus 8-án 4 óra körül arcát egy kendővel eltakarva bement egy pécsi Nemzeti Dohányboltba, ott gázriasztó fegyvert fogott az eladóra és készpénzt követelt tőle. Ám az eladó többször visszautasította a követelés teljesítését. Miután viszont a gyanúsított követelésével nem hagyott fel, az eladó a pult elé dobott nyitott táskába tette a műszak első felében összejött, körülbelül 200-250 ezer forintnyi bevételt.

A férfi távozott a trafikból és egy ismerőse közeli lakásába ment, ahol a nyomozó hatóság a gyanúsítottat hamarosan elfogta. A lakáskutatás során lefoglaltak az eltulajdonított bevételből 208.500 forintot és az elkövetés során használt kendőt és gázriasztó fegyvert is.

A bíróság szükségesnek találta a büntetett előéletű férfi letartóztatásának elrendelését, mivel megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított elérhetetlenné válna, megszökne, elrejtőzne és alaposan lehet tartani attól is, hogy újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el.

A végzést valamennyi érintett tudomásul vette, így az végleges.