Rászállnak a mecseki motorosokra

Heves és Baranya megyében, a Mátrában és a Mecsekben kiemelten ellenőrzik idén a motorosokat, főleg hétvégenként – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Országos Balesetmegelőzési Bizottság főtitkára az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.

hirdetés

Kiss Csaba elmondta, hogy erre a motorosok biztonsága érdekében van szükség, mert legtöbbször emberi mulasztás miatt szenvednek – nem egyszer tragikus kimenetelű – balesetet.

Az alezredes kiemelte, hogy a leggyakoribb hiba a sebesség nem megfelelő megválasztása. A motorosok nem az erre alkalmas versenypályán próbálgatják a járművüket, hanem a közúton.

Ahogy arra számítani lehetett, a jó idő beköszöntével jelentősen megnőtt a motorosbalesetek száma, aminek az is az oka, hogy a vezetők télen kiestek a rutinból – mondta Kiss Csaba.

Emlékezetes, alig egy hete egy magyar rendszámú, faaprítékot szállító kamion és egy szerb rendszámú motorkerékpár ütközött össze szerda este a 66-os úton. A motoros súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. A motoros beszorult a kamion alá, amelynek következtében amputálódott az egyik lábfeje.

Néhány évvel ezelőtt pedig a mánfai szakaszon rögzítettek halálos kimenetelű balesetet a motorosok: