Rendőrkézen a siklósi betörőbanda

Drávasztárai lakóingatlanokba törtek be azok, akiknek ügyét a napokban fejezte be vádemelési javaslattal a Siklósi Rendőrkapitányság.

hirdetés

Lopás, orgazdaság és más bűncselekmények miatt nyomozott a Siklósi Rendőrkapitányság két helybéli férfi, egy nő és két fiatalkorú fiú ellen, akik külföldiek tulajdonában lévő, de életvitelszerűen nem lakott ingatlanokba törtek be és loptak el többek között hifi tornyot, varrógépet, szivattyút, hősugárzót, valamint festményt, többszázezer forint kárt okozva ezzel. Az eltulajdonított tárgyakat általában magánszemélyeknek értékesítették, de előfordult olyan eset is, hogy egy antik faliórát internetes aukciós oldalon hirdettek. A használati tárgyak ellopásán kívül a házakban talált bankkártyákról is vettek le pénzt kisebb-nagyobb összegben.

A nyomozók az eltulajdonított értékek egy részét házkutatások alkalmával lefoglalták, majd a tulajdonosoknak visszaadták azokat.

A nyomozás rendőrségi szakaszát a rendőrök a napokban befejezték, és az ügyben keletkezett iratokat megküldték az ügyészségnek.