Részegen, lopott autóval akart hazajutni egy férfi

Egy 79 éves tamási férfi tett bejelentést a Tamási Rendőrkapitányságon augusztus 4-én 17 órakor, mert személygépkocsiját az egyik áruház parkolójából ismeretlen személy ellopta. A bejelentő elmondta azt is, hogy az autót nyitva hagyta az indítókulccsal együtt, mert úgy szokta.

Az adatgyűjtés és a gyors, pontos közterületi állomány értesítésének eredményeként az egyenruhások – Pánki Márió rendőr őrmester és Dávid Adrienn rendőr őrmester – augusztus 4-én 17 óra 43 perckor a 6-os számú főút 157-es kilométerszelvényénél megállították a már körözött autót.

A jármű vezetője –egy 45 éves pécsi férfi –, a rendőröknek azonnal elismerte, hogy a kocsiba azért ült be, mert haza akart jutni Pécsre.

A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott. A férfit elfogták és előállították a Bonyhádi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki jármű önkényes elvétele bűntett elkövetése miatt, és ellene járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt is büntetőeljárás indult.

Hirdetés