Robbantással fenyegetőzött az alkoholista férfi

A szesz árát nem felezik

A Pécsi Járásbíróság folytatja a tárgyalást annak a férfinak az ügyében, aki a vád szerint testvére házában robbantással fenyegetőzött, bezárta magát és halálosan megfenyegette rokonait, köztük nőket és gyermekeket egyaránt. Az ügyészség szerint alkoholista. 

hirdetés

A bíróság közlése szerint a vádlott tavaly év elején robbantással fenyegetőzött testvére házában – ahol ő is él –, miközben egy öngyújtót gyújtogatott. A nyári konyha ajtaját magára zárta, az ott lévő PB palackról leszerelte a nyomáscsökkentőt és megnyitotta. Testvére többször megpróbálta lebeszélni, de nem sikerült. Közben több rokon is hazaérkezett, így két nő és három kiskorú gyermek is a helyszínen tartózkodott. A vádlottat látszólag ez sem érdekelte túlságosan, mivel halálosan megfenyegette őket is – állítja az ügyészség.

Végül a szomszéd segített, aki egy sörrel ki tudta csábítani a vádlottat a bezárt konyhából. A két szomszéd ekkor bement a helyiségbe, a megnyitott, gázt eresztő palackot kivitték az udvarra, kiszellőztették a konyhát, így tudták elkerülni a robbanást.

A férfi már máskor is összetűzésbe került a törvénnyel: a gyanú szerint két éve betört egy pincébe, ellopott hét dobozos sört és meggyújtotta az épületben talált műanyag kannát. A szakértői vélemény szerint több mint 16 milliós kárt okozott, de szerencsére nem történt személyi sérülés.

A bíróság közveszély okozás bűntettének kísérlete és más bűncselekmények gyanúja miatt folytatja a tárgyalást.