Rokkantnyugdíjast és mozgássérültet raboltak ki, letartóztatták őket

A Pécsi Járásbíróság egy január 27-én, Pécsett történt rablás miatt rendelte el két fiatalkorú, és egy fiatal férfi letartóztatását.

hirdetés
Uránia Mozi

A gyanú szerint ők hárman, késsel felfegyverkezve jelentek meg egy pécsi lakásban. Ott két férfi tartózkodott – egy mozgássérült nyugdíjas, és, egy korábbi balesete miatt tolószékben élő rokkantnyugdíjas. A gyanúsítottak az egy sértettet megütve kényszerítették arra a hát lakóit, hogy adják át értékeiket. A rablás végén a három gyanúsított készpénzzel, két mobiltelefonnal, egy laptoppal, egy baseball sapkával és egy melegítőfelsővel távozott.

A bántalmazott sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Mivel a gyanúsítottak közül ketten büntetett előéletűek, de mindhármukkal szemben más büntetőeljárás is folyamatban van, és az ebben az ügyben a terhükre rótt bűncselekmény miatt a velük szemben kiaszabható szabadságvesztés 5-10 évig terjedhet, illetve feltételezhető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén megszöknének, elrejtőznének, vagy akár befolyásolnák, megfélemlítenék a sértetteket, ezért a Járásbíróság indokoltnak látta letartóztatásukat az eljárás ezen szakaszában.

A bíróság végzését az ügyész tudomásul vette, a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be, a két fiatalkorú gyanúsított törvényes képviselői nem voltak jelen az ülésen, ezért nekik a fellebbezés bejelentésére öt nap határidejük van. A bíróság határozata egyelőre nem végleges.

Képünk illusztráció