Saját barátnőiket hirdették szextárskeresőn, óriási pénzt kerestek rajtuk

A Pécsi Járási Ügyészség üzletszerűen, 18. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett kerítés bűntette miatt emelt vádat két fiatallal szemben, akik barátnőik prostitúciós tevékenységéből szereztek pénzt.

hirdetés
Uránia Mozi

A két 20 éves vádlott 15 és 16 éves barátnőikkel 2019 augusztusában elhatározták, hogy a
lányok prostitúciós tevékenységéből jutnak jövedelemhez.

Ennek érdekében a két fiatal férfi fényképeket készített barátnőikről, és azokkal internetes szextárskereső oldalakon regisztráltak.

A hirdetések megjelenése után az érdeklődők hívását vagy a lányok, vagy „párjaik” fogadták és beszélték le a jelentkezőkkel a találkozót. Mikor a lányok a „szolgáltatásukat” más helyen nyújtották, az utaztatásról, szállításról a férfiak gondoskodtak.

Kezdetben a szexuális szolgáltatást a lányok lakóhelyükön végezték, később azonban Pécsre, albérletbe költöztek a több jelentkező és nagyobb bevétel reményében.

A szexuális szolgáltatás szervezése során a két férfi a lányokat utasításokkal látta el, többek között arra vonatkozóan, hogy milyen jellegű szolgáltatást nyújtsanak, az mennyi ideig tartson, illetve kitől mennyi összeget kérjenek.

A vádlottak barátnőik ezen tevékenységével havi 400–600 ezer forintot kerestek.

A vádlottak cselekménye az 18. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett kerítés bűntettének a megállapítására alkalmas.

A bűncselekmény büntetési tétele 2–8 évig terjedő szabadságvesztés.

Kiemelt képünk illusztráció.