Sikeresen abszolválták a hétvégét a baranyai tűzoltók

Hétvégén is volt dolguk a tűzoltóknak, négy tűzeset mellett három műszaki mentést is végrehajtottak – írja a katasztrófavédelem.

hirdetés

Szombaton a mohácsiak ismeretlen eredetű tűzhöz vonultak Mohácson a Szepessy térre, ahol a bejelentés szerint növényi hulladék égett egy kis területen, melynek lángját a szél az ott parkoló autók felé fújta. A hivatásosok érdemi beavatkozása előtt a bejelentő a tűz oltását már megkezdte.

Szintén szombaton a komlóiak vízszállítóval együtt vonultak a Radnóti utcába, ahol több négyzetméteren száraz fű és gaz égett az erdőt veszélyeztetve. A gyors tűzoltásnak hála a tűz nem terjedt át az erdőre, kár nem keletkezett.

Vasárnap Pécsett a Janus Pannonius utcában eldobott cigarettacsikktől keletkezett tűz, melyet a hivatásosok gyorsbeavatkozó sugárral oltottak el.

Szintén vasárnap ezer négyzetméteren kapott lángra egy fás, bokros terület Mozsgó külterületén. A tűz a szomszédos lábon álló gabonát veszélyeztette, ugyanakkor a szigetvári hivatásosok gyors beavatkozásának köszönhetően nem okozott benne kárt. Az egység a területen lévő négy nagyobb szalmabálát is elégette – felügyelet mellett – a tűz továbbterjedésének megelőzése érdekében. A tűz keletkezésének okát a pécsi katasztrófavédelmi kirendeltség hatósági osztálya vizsgálja ki.

A műszaki mentések szombaton történtek: Orfű és Abaliget között, a Rácz tanyánál egy személygépkocsi egy út menti fának ütközött, az ütközés során az autó motortere sérült, valamint a gépjárművezető is beszorult a járműbe, ő könnyebb fejsérülést szenvedett. A pécsi hivatásosok kiérkezéséig a mentőszolgálat a járműből a sérültet kiemelte, így a tűzoltóknak a jármű áramtalanítását kellett elvégezniük, egyben az autó alá beszorult fákat is kivágták motoros láncfűrész segítségével.

Mánfán, a Fő utcán egy körülbelül hét méteres diófa kettétört, az egyik ága egy épület tetejére dőlt, melyet a siklósiak dugólétra és motoros láncfűrész segítségével eltávolítottak.

Pécsett a Marosvásárhely út egyik társasházi lakásába kellett bejutni, mivel a rendőrség és a mentőszolgálat nem tudott a lakásba bejutni. Az egység károkozás nélkül, egy kisablakon keresztül bejutott a lakásba és a személyt a mentőszolgálatnak átadta.

A tűzesetek és a műszaki mentések mellett a hivatásosok még két téves jelzéshez és két szándékosan megtévesztő jelzéshez is kivonultak. A szándékosan megtévesztő jelzések minden esetben rendőrségi feljelentést vonnak maguk után.