Sok dolguk akadt a tűzoltóknak Baranyában

Tíz alkalommal riasztották a megye tűzoltóit a hétfői nap során, amelyből nyolc esetben volt szükség tűzoltói beavatkozásra – közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság.

hirdetés

Letört egy tizenöt méteres akácfa egyik ága Pécsen a Kanizsai Dorottya utcában, amely veszélyeztette a gyalogosforgalmat és több vezetéket is . A tűzoltók láncfűrésszel távolították el az ágat.

Két helyen is a tűzoltók segítségével jutottak be idős személyek lakásaiba a mentőszolgálat munkatársai. Pécsen egy Feketegyémánt téri ingatlanba és egy Zója utcai lakásba a tűzoltók a bejárati ajtó felfeszítésével, illetve egy ablak betörésével jutottak be az idős személyekhez, akiket a mentőszolgálat munkatársai ellátásban részesítettek.

Ismét több alkalommal történt szabadtéri tűzeset a megyében.

Pécsen a Ribiszke dűlőben három hektár gazos terület égett, amely egy családi házat is veszélyeztetett. A tűzoltók két vízsugárral akadályozták meg a lángok továbbterjedését.

Komló Cseresznyák városrészben ötszáz négyzetméteren lángolt az avar. Alsószentmártonban hat hektáron égett a nádas és a száraz aljnövényzet. Cserdi szőlőhegyen is a száraz gaz kapott lángra. A tűzoltók mindhárom esetben sikeresen körülhatárolták a tüzet.

Komló Határtetőn egy kis hétvégi házban keletkezett tűz. Az épületben ketten laktak, akik az udvaron tartózkodva vették észre, hogy füst száll ki a házból. Megpróbálták megfékezni a tüzet, de nem jártak sikerrel.

Végül a komlói tűzoltók avatkoztak be a helyszínen. A tűz vélhetően főzés következtében keletkezett. A hétvégi ház szerkezete oly mértékben meggyengült, hogy azt a tűzoltók kéziszerszámokkal lebontották a további balesetveszély elkerülése érdekében.