Sok munkája volt a megye tűzoltóinak a hétvégén

A hétvégén tizenhat esethez riasztották a megye tűzoltóit. Három tűz- és tizenegy műszaki mentést igénylő esethez vonultak az egységek, két jelzés minősült tévesnek. A hétvégén ismét a közlekedési balesetek miatti tűzoltói beavatkozások voltak túlsúlyban. Íme a Baranyai Megyei Katasztrófavédelem hétvégi összefoglalója.

Tűzesetek

Pécsen, a Vadász utcában egy családi ház udvarán a tulajdonos száraz falevelet, illetve avart égetett, a tüzet felszólításra eloltotta. Kár és személyi sérülés nem történt, a tűz nem veszélyeztetett semmit.

Pécsen a lőtéri domboknál egy fabódé égett teljes terjedelmében, amit az egység egy sugár segítségével eloltott. A helyszínen a bódén kívül másban kár nem keletkezett, személyi sérülés nem történt. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Komlón, a Dávidföldi kerteknél egy, az út mellett álló konténer tartalma égett, amit a tűzoltók egy sugárral eloltottak. A tűz a környezetére veszélyt nem jelentett. Az eset során kár nem keletkezett, személyi sérülés nem történt.

Műszaki mentések

Komlón a Pécsi úton két személygépkocsi ütközött. A három utas könnyű sérülést szenvedett, ők saját erejükből szálltak ki az autókból. Az egység az áramtalanítást elvégezte, a helyszínt porral oltóval biztosította. A műszaki mentés és a helyszínelés idejére teljes útzár volt érvényben. Kár másban nem keletkezett, csak a két személygépkocsi károsodott.

A 66. számú úton Sikonda és a Kőlyuki betérő közti szakaszon egy személygépkocsi az úton megcsúszott és az árokba borult. Egy fő utazott benne, könnyű sérülést szenvedett. Kár csak az autóban keletkezett. A mentés idejére teljes útzár volt érvényben. Az egység az áramtalanítást elvégezte, a helyszínt porral oltóval biztosította.

A 66. számú út Mánfa és a Kőlyuki betérő közt egy személygépkocsi árokba csapódott. A tűzoltók a másik káresetről érkezetek, áramtalanították a gépkocsit és porral oltóval biztosították a helyszínt. A mentés idejére először félpályás, majd teljes útzár volt érvényben. Kár csak a személygépkocsiban keletkezett. Az eset során a gépjárművezető sérült, őt kórházba szállították.

Komlón, a Templom térnél a parkolóban egy személygépkocsi a falnak ment. A gépjárműben egy személy volt, aki ki tudott szállni. Az egység áramtalanította az autót.

Pellérd külterületén, Görcsöny felé előzés miatt két személygépkocsi ütközött, mindkét jármű elhagyta az útpályát és az egyik a tetejére borult. A sérülteket a mentőszolgálat munkatársai ellátták. Az egység a helyszínt sugárral biztosította és a járművek áramtalanítását elvégezte. Az érintett útszakaszon teljes volt az útzár. Az esetben négy fő sérült, ebből egy súlyosan hárman könnyebben. Őket és még további két főt kórházba szállítottak.

Komló – Zobákpusztán egy személyautó az úton megcsúszott, majd az út mellett lévő árokba a tetejére borult. A gépjárműben két személy tartózkodott. Az egység egy sugárral a helyszínt biztosította, illetve az áramtalanítást az autó kerekére borítása után tudták elvégezni. Minkét sérültet kórházba szállították. A beavatkozás ideje alatt teljes útzár volt.