Szekta: Az anyja tudtával kötözte meg a kislányt és zaklatta

A Pécsi Ítélőtábla jogerősen bűnösnek találta azt a férfit, aki nagynénje 13 éves lányával szemben követett el szexuális erőszakot, méghozzá nevelési célzattal.  A lány anyját szintén elítélték, mert hagyta, hogy megkötözzék a lányát és zaklassák.

hirdetés

A Pécsi Ítélőtábla dr. Makai Lajos vezette büntető tanácsa kedden megalapozottnak találta a Pécsi Törvényszék ítéletét és azt helyben hagyta.

A rendkívül ronda történet szerint az elsőrendű vádlott, a 39 éves pécsi férfi és a másodrendű vádlott 54 éves pécsi nő annak ellenére, hogy rokonok voltak, nem tartották a kapcsolatot egymással.  Aztán 2013-ban találkozott az unokaöcs a nagynénivel, miután ugyanott kezdtek el dolgozni.

Mindketten tagjai voltak egy egyházi gyülekezetnek, így sokat beszélgettek a hitéletről. A férfi miután megtudta, hogy a nőnek van egy 12 éves lánya, vele is szeretett volna megismerkedni. Egy idő után a 39 éves vádlott feljárt az asszonyhoz látogatóba, ahol rendszeresen találkozott a kislánnyal is. A bíróság megállapította azt is, hogy 2014-ben egy rendezvényen tetszett meg neki az akkor még csak 13 éves lány, ezért igyekezett minél többet együtt lenni vele, lehetőleg kettesben. A lány anyjának ilyenkor azt mondta, hogy nyugodtan szeretne beszélgetni a hitéletről a későbbi áldozattal. E közben pedig gyakran ölelgette és puszilgatta a sértettet, de kezdettől fogva hangsúlyozta az anyukának, hogy ő úgy nyúl a
sértetthez, mint egy hívő és nem mint egy férfi.

Igen ám, de a nő lakásának szomszédjában prostituáltak dolgoztak, és a nő nagyon félt attól, hogy lányát elrabolják és prostituáltat csinálnak belőle. Ezt el is mondta a férfinak, aki  2014 nyarán felvetette a nőnek, hogy műanyag gyorskötözővel megkötözi a lányát, levetkőzteti, majd intim testrészein fogdossa, hogy a sértett megtapasztalja, hogy milyen érzés az, ha elrabolják, megkötözik és szexuálisan zaklatják.

A nő ebbe belement, és hagyta, hogy a saját otthonában ezt tegye lányával az unokaöccse, és hiába kiabált a lánya segítségért, nem vett róla tudomást. Később pedig közösen itatták le a kislányt, a 39 éves férfi pedig ismét szexuálisan zaklatta őt. Az év októberéig még legalább 10 alkalommal fordult elő ilyen eset.

A fordulatot az hozta meg az ügyben, hogy a férfi más városban talált munkát, egy ideig nem is látogatta meg a családot. Azonban 2015 elején a vádlott visszatért, ekkor a sértett megijedt, hogy a férfi tovább folytatja a zaklatását, ezért a „dícséretvezetőjének” elmondta a történteket. A történtekről nem sokkal ezután a sértett édesapja is értesült, aki feljelentést tett a rendőrségen.

A bíróság jogerősen a férfit  szexuális erőszak és szexuális visszaélés bűntettében találta bűnösnek, ezért őt 8 év fegyházbüntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte. A lány anyja bűnsegédként elkövetett szexuális erőszak és szexuális visszaélés miatt 5 év fegyházbüntetést kapott, és 5 évre eltiltották a közügyektől is.