Szelektív kukába dobták a kiskutyust

A pusztulástól mentettek meg egy összekötözött kiskutyát a Megyeri téren. A csöppség száját ragasztószalaggal zárták le, hogy ne hallják meg a nyüszítését. Az állat már jól van, a megtaláló befogadta és Mavericknek nevezte el. Egy másik szörnyű eset Szigetváron történt. 

hirdetés


Egészséges és nagyon vidám, sokat játszik és rengeteget eszik – így él néhány napja Maverick, a túlélő kutyus, aki csak a szerencsének köszönheti, hogy megmenekült. A néhány hetes kiskutyát ismeretlenek dobták egy szelektív hulladékgyűjtő konténerbe a Megyeri téren, a Magasház tövében.

– Ragasztószalaggal voltak összekötve az első és a hátsó lábai, sőt szegénynek a száját is durván leragasztották, nehogy esélye legyen a túlélésre – mondta lapunknak a megtaláló. Noémi éppen a szelektív hulladékot dobálta, amikor figyelmes lett a szuszogó barna fekete szőrgombolyagra.

megyeri ter

Itt találták meg Mavericket

– Aznap dobhatták be, nem volt rajta sérülés. Hazavittem, és a úgy döntöttünk a gyerekekkel , közösen, hogy befogadjuk. Látni kellett volna szemét, olyan hálás volt – mondta az asszony. Az ebet pénteken vitték el állatorvoshoz, aki megállapította, hogy szerencsére kutyabaja.

A Biokomnál azt mondták, hogy élő kisállatot nem szoktak találni a kukákban, csak döglött macskát, kutyát, csirkét – havonta 1-2 alkalommal. Korábban viszont már sikerült megmenteniük a társaság munkatársainak egy csapadékcsatornába szorult kiscicát, valamint egyszer újszülött kuvaszkölyköket is megmentettek, ahogyan egy rigót is szabadítottak már ki egy lefolyóból. Egy őzikét pedig a Biokom egyik munkatársa nevelt fel, de az állatot végül vissza is engedte az erdőbe.

Fejszével estek neki a kutyának
A Szigetvári Járásbíróságon ugyanakkor egy másik állatkínzási ügy tárgyalása kezdődik a következő héten. Az ügyészség szerint két testvér az ajándékba kapott németjuhász kutyájukat bántotta, ezért szüleik felszólították őket, hogy a kutyát vigyék el a háztól. A vádlottak elhatározták, hogy a kutyát megölik és elássák, ezért március 28-án láncot kötöttek az eb nyakára és kivezették a házuk mögötti szántásra, ahol egy fejsze tompa végével verték fejbe a kutyát. Az ügyészség szerint az ütéstől az állat az árokba esett, ekkor a vádlottak otthagyták a szántóföldön, de az hazament fején vérző sebbel. A vád szerint a bántalmazás alkalmas volt arra, hogy az állat maradandó egészségkárosodását, vagy pusztulását eredményezze.