Szerelemféltésből került elő a balta

Emberölés bűntette miatt emelt vádat a Baranya Megyei Főügyészség egy pécsi férfi ellen, aki volt szerelme új élettársát baltával háromszor fejbecsapta. 

hirdetés

Az ügyészség az eset előzményeiről közölte: amíg a vádlott börtönben ült – többek között élettársa bántalmazásáért -, volt párja új párkapcsolatot alakított ki. A férfi 2016 augusztusában szabadult, ezt követően rögtön felvette a kapcsolatot az asszonnyal, többször találkoztak, a nő még albérletet is próbált szerezni neki. Szeptemberben a férfi volt párjának lakására ment, ahol a nő új párja elzavarta volna, ám ő nem tágított – vita alakult ki az asszony miatt.

Dulakodni kezdtek. A vádlott próbálta kihúzni a nőt a lakásból, ám annak új párja egy kést vett elő és a vádlott felé szúrt. Ezt követően kapott egy jókorát az arcára, az arccsontja eltörött és a földre esett. A vádlott férfi egy baltával – amit a szobában talált – háromszor még a fejére ütött.

A bántalmazást követően az asszony bejelentést tett a rendőrségen, azonban valótlanul azt állította, hogy ismeretlen személy bántalmazta élettársát.

A telefonhívás után a vádlott a helyszínt elhagyta, elbújt, majd a helyszínelést követően visszatért a házba, ahol megmosakodott, a nőtől tiszta ruhát kapott. Később a férfi volt élettársával a helyszínt elhagyta és Pécsett bujkáltak 2017 január végi elfogásukig.

A sértett a bántalmazás következtében a kórházban elhunyt.

A férfi cselekménye az emberölés bűntettének a megállapítására alkalmas, míg volt élettársa bűnpártolást követett el, közölte az ügyészség.