Szilveszterkor gyújtotta volna fel volt barátnőjét

2020. július 3-ig hosszabbították meg M.Zs. gyanúsított letartóztatását a Pécs Járásbíróságon. Emberölés bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt tartóztatták le, ám szabadon engedése esetén félő, hogy kereket oldana.

hirdetés
Uránia Mozi

A rendelkezésére álló adatok szerint M. Zs. gyanúsított férfi korábban alkalmi munkákat végzett egy berkesdi házban, ahová 2017-ben be is költözött, mert a házban lakó nővel érzelmi kapcsolatba került. A kapcsolatnak a sértett nő és a gyanúsított férfi között 2019 nyarán lett vége. Ezt követően M.Zs. rendszeresen visszatért a nőhöz egy esetleges újrakezdés reményében, azonban a sértett visszautasította.

2019. december 31-én 21.30 óra körüli időben a gyanúsított részegen azzal a szándékkal jelent meg az házban, hogy a nőt elhívja onnan, azonban ismét elutasító választ kapott. Ekkor felbőszült, fenyegetőzni kezdett, majd a sértett nő és férje közösen szólították fel távozásra. A gyanúsított ekkor nem tétovázott, felemelt egy 20 literes benzineskannát, és az egészet szétlocsolta a ház konyhájában, ebből a nő ruházatára is került. A gyanúsított a nála lévő öngyújtóval megkísérelte meggyújtani a benzint, ám szerencsére nem tudta működésbe hozni a szerkezetet. A házban tartózkodó nő és férfi ekkor becsukták a M.Zs. előtt a konyhaajtót, aki tovább fenyegetőzött az ablakok betörésével, majd elment a helyszínről.

A gyanúsított büntetett előéletű, ráadásul bejelentett lakcíme nem valós, alkalmi munkákból tartja el magát. Alaposan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, a tanúk befolyásolásával veszélyeztetné a bizonyítást, sőt, a már megkezdett bűncselekményt befejezné, ezért a bíróság szükségesnek és indokoltnak találta a gyanúsított letartóztatásának meghosszabbítását 2020. július 3. napjáig.