Szörnyű baleset után ítélkezett a bíróság

A Siklósi Járásbíróság szeptember 12-én nem jogerősen 1 év 8 hónap fogházbüntetésre ítélte azt a férfit, aki tavaly szeptemberben okozott halálos közúti balesetet Sumony mellett.

hirdetés

A férfi a vád szerint kocsijával az 5806-os számú úton haladt Okorág felől Sumony irányába, édesanyja a kocsi jobb első ülésén utazott. Az út során a vád szerint 70-75 kilométeres sebességgel közlekedett, majd a vasúti átjáró fénysorompójának tilos jelzése ellenére a sínekre hajtott, ahol összeütközött a Sumony felől Okorág irányába közlekedő vonattal.

A vonat a gépkocsi jobb oldalának ütközött, majd az autó jobb oldalát leszakítva kilökte azt a sínekről, mely forgás közben egy fénysorompót kidöntve az úttest baloldalán állt meg. A férfi édesanyja az ütközés során olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A férfi büntetésének végrehajtását 3 évi próbaidőre felfüggesztették, valamint 2 évre eltiltották a „B” kategóriás járművek vezetésétől.

A bíróság nyomatékos enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy a vádlott a baleset során az édesanyját veszítette el.

Az ítéletet a vádlott és védője tudomásul vették, míg az ügyész a fellebbezés bejelentésére három nap gondolkodási időt tartott fenn.