Táskát, pénztárcát lopott – most hűvösre tették

Rablás bűntette, közokirattal való visszaélés vétsége, készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétsége és lopás vétsége miatt 7 év 6 hónap fegyházbüntetést kapott másodfokon 2019. április 9-én K.T. vádlott a Pécsi Törvényszék döntése alapján. Emellett 5 év közügyektől való eltiltással is büntették.

hirdetés

A vádlott még 2017. október 4-én reggel, 8 óra után egy pécsi belvárosi buszmegállóban megpillantotta a sértettet, aki éppen pénztárcáját rendezgette. Odalépett hozzá, kitépte kezéből a tárcát és elrohant. Egy közeli téren átvizsgálta azt, a készpénzt magához vette, az okiratokat egy lépcsőlejáróba dobta, a tárcát pedig a lépcsőlejáró oldalához tette. Összesen 24.500 forintot zsákmányolt.

Folytatta napját a férfi: fél 9 körül egy bevásárlóközpont északi oldalán lévő lépcsőházfordulóban tartózkodott, a pénztárcából elcsaklizott papírokat szórta szét, amikor egy idős nő közeledett (a második sértett). A vádlott megzavarodott kicsit a szituáció következtében, erre a nő megijedt és egy másik áruház irányába indult sietve. A vádlott utána futott, megragadta a bal karján lévő kézitáskáját, ám onnan lerántani nem tudta, mivel az az idős nő karjára volt csavarodva. Viszont a nő elvágódott a földön, arccal előre a betonra esett. A vádlott még kétszer megrángatta a nőt, mire sikerült lefejteni róla a táskáját.
Összesen 91.810 forintos kárt okozott a sértettnek, aki nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett.

A vádlott által a fenti sértetteknek okozott kár teljes egészében megtérült, mivel a vádlottat még a közelben elfogták.

Kiemelt képünk illusztráció.

Hirdetés